Rólunk

     A céget és a márkanevet alapitó Dr Kiss Zoltán vegyészmérnök a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Kémiai Kutató Intézetében 40 évig kutató mérnökként tevékenykedett. Alap-kutatási témákon kívül számos  neves gyógyszergyár megbízásából eredő alkalmazott kutatásban és fejlesztésben is tevékenykedett.  Innen a gyógyhatású készítményekhez  való kötődés, vonzalom.                   

      Köztudott, hogy a komplex emberi szervezet egészsége és normál működése, a kiegyensúlyozott minőségi élet a megfelelő tápanyagon kívül  számos hatóanyagot, vitaminokat, ásványi anyagot, mikroelemet igényel. A modern társadalom rohanó világa és a választékos étrend hiánya kellemetlen tüneteket eredményezhet.

    A  DR KISS NATURA termékek előállítása során a korábbi kutatói tevékenység tapasztalatai és eredményei és nem utolsó sorban az alapítás óta folyamatos célirányos kutatási tevékenység eredményeinek birtokában hangsúlyt fektetünk a természetes gyógynövények alkalmazására, az azokból való organikus hatóanyagok szabadalmi szintű, egyedi eljárással történő macerátumok  kivonására, a hiánytünet vagy egészségi probléma megszüntetésére kidolgozott receptúrára és annak megfelelő alkalmazására.

 Eleinte gyógynövények gyűjtésével tisztításával és csomagolásával foglalkozott, emellett olajos magvak mint például tökmag, szezámmag, dió, lenmag stb. hidegsajtolási eljárással (csigás préssel történő) olajkinyerést végzett.

Hideg sajtolás- hogyan történik?

 

Az értékes olajok születése

A legtöbb, élelmiszerben és kozmetikumban is használt minőségi, növényi olaj hosszú utat jár be, mielőtt a boltok polcaira kerül. Ezeket az olajakat sajtolás útján állítják elő, aminek több módja is van, de a legszerencsésebb eljárás, a hideg sajtolás. Gyakran találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, de azt csak kevesen tudják, mit is jelent pontosan.

A hidegsajtolás egy olyan előállítási folyamat, amely csak nyomást használ az olaj előállításához. A nyersterméket nem vetik alá magas hőmérsékletű kezelésnek és vegyi eljárásnak.

 

Miért jó ez nekünk?

A hőkezelés során sérülnek, illetve lebomlanak a teltétlen zsírsavak (Omega-3, alfa-linolénsav, ALA) vagy (Omega-6, linolsav) és vitaminok, ezzel szemben a hidegen préselt olajok csak szűrésen esnek át, nem vetik alá őket magas hőmérsékletű kezelésnek, így megőrzik értékes összetevőiket, melyek nem csak egészségünkre vannak jótékony hatással, de a bőrnek is alapvető tápanyagként szolgálnak.

 

Hideg sajtolással előállított olajak (a teljesség igénye nélkül):

  • argán olaj
  • szója olaj
  • repce olaj
  • napraforgó olaj
  • olíva olaj
  • lenmag olaj
  • tökmagolaj
  • búzacsíra olaj
  • kukoricacsíra olaj

 

Később a piac igényeinek kielégítésére ezek az olajok és porított gyógynövények kapszulába kerültek és számos értékesítő partner termékeként kerültek a piacra .

Vállakozásunk az elmúlt 20 évben bérgyártással és fejlesztéssel foglalkozott . Alapanyagainkat mindig úgy válogattuk meg, hogy csak természetes forrásból sok esetben bio minősitéssel rendelkező gyógynövényekből és magvakból álljon .

 

A  jelen piaci körülmények között is az olajos kivonatokat tartalmazó kapszuláink alapolaja kiváló minőségű hidegen sajtolt olaj, ennek köszönhetően teljesen természetes, egészségtámogató telítetlen zsírsavakban gazdag . Cégünk mint gyártó szavatolja a termékek magas minőségét .

Webáruház készítés